NEC ging zondagmiddag onderuit tegen Sparta Rotterdam (1-0). Na afloop sprak ForzaNEC.nl met Leroy Labylle over de wedstrijd.

De wedstrijd begon redelijk voor beide ploegen maar NEC wist geen grote kansen te creëren. Labylle verklaarde het spel van de Nijmegenaren: “Ik denk dat het voetbal het probleem was, want de eerste helft scoort Sparta, maar kregen daarvoor niet echt veel kansen. Wij zetten goed druk met Okita, dat was wel positief”.

“Het laatste half uur was Sparta gewoon beter, het middenveld, de bal aannemen. Zij waren veel gevaarlijker. De laatste vijftien minuten voetbalden we meer opportunistisch en gingen we wat meer kansen creëren via vrije trappen enzo. Maar ik denk dat Sparta gewoon iets beter was vandaag”.

Op de vraag of NEC vandaag ondermaats zei de Belg: “Qua voetbal was het niet best vandaag. We maken iedere week stappen en we hebben misschien nog een kleine stap te maken voordat wij drie punten kunnen pakken tegen deze tegenstander. Het is nu belangrijk voor ons om gefocust te blijven en de stappen de we de laatste weken maken te blijven maken. Sparta is denk ik een ploeg waar het niet erg is om van te verliezen, want ze staan gewoon bovenin en het is een goede ploeg. Dus we moeten doorgaan en dat moet een leermoment zijn voor de toekomst."

Foto: Rob Koppers