Aankomend weekend staat voor de Eredivisie de laatste competitieronde van dit kalenderjaar op het programma. Vanwege het WK, wat 20 november begint, heeft het hoogste niveau van Nederland na dit weekend winterstop. RKC komt zondag op bezoek in Nijmegen en deze pot zal worden gefloten door Martin Perez.

De 35-jarige leidsman is dit seizoen vooralsnog vooral actief geweest in de Keuken Kampioen Divisie. Zijn enige wedstrijd in de Eredivisie was die tussen FC Emmen en AZ begin september. Hij zal zondag worden geassisteerd door de heren Van Dongen en Waleveld. Alex Bos is de vierde official. De VAR is Edwin van de Graaf en hij wordt geassisteerd door Kevin Bodde.

Het is een tijdje geleden dat NEC te maken heeft gehad met Perez. De laatste keer dat de arbiter eindverantwoordelijk was, was in januari 2021. Perez floot NEC op bezoek bij FC Eindhoven. In Brabant wonnen de Nijmegenaren met 0-1 door een doelpunt van Jonathan Okita. De meest recente wedstrijd van NEC waar Perez aanwezig was, was in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 22 oktober. Perez diende toen als vierde official.

Foto: Orange Pictures