NEC – VVV kende in ieder geval één hoogtepunt. De manier waarop Ramon Zomer scoorde, met een omhaal, was schitterend. De verdediger staat nog steeds wat te glunderen als hem wordt gevraagd naar zijn doelpunt. ”De laatste keer dat ik zo scoorde was in de jeugd bij de C-tjes denk ik.”
”Het was het enige wat ik kon doen. De bal werd doorgekopt en kwam hoog achter mij. Ik draaide me om en kon nog alleen maar met een omhaal de bal weer richting doel krijgen. Dat hij vervolgens zo mooi valt is natuurlijk geweldig, maar ook een beetje geluk, want ik raakte de bal volgens mij met mijn scheen en wreef tegelijk.”
Net zoals zijn teamgenoten, is Zomer niet te spreken over het vertoonde spel van NEC in de eerste helft, maar vindt we dat ze dat in de tweede helft hebben rechtgezet. ”We speelden veel opportunistischer dan in de eerste helft en gaven daardoor veel meer druk naar voren. In de eerste helft waren we te voorzichtig, hielden we te veel rekening met Honda waardoor spelers steeds mee terugliepen en we zo te weinig druk voorin konden houden. VVV is een ploeg met veel geduld en ervaring, en die wachten gewoon rustig tot wij fouten maakten.”
”Uiteindelijk vind ik dat we recht hadden op de overwinning. We hebben de tweede helft heel wat kansen gehad en jammer dat we niet de 2-1 maakten” De verdediger zet ondanks de mindere wedstrijd, wel zijn tv aan vanavond. ”Ik wil de samenvatting zeker wel zien. Even mijn doelpunt bekijken.”