De KNVB heeft Pol van Boekel aangesteld om NEC – ADO in goede banen te leiden. Het is de tweede keer dit seizoen dat de 48-ajarige scheidsrechter een wedstrijd van NEC toegewezen krijgt.

In december had Van Boekel dus ook al de leiding over een wedstrijd van NEC. Er werd toen door de rood-groen-zwarten met 1-3 gewonnen van PEC Zwolle. De naar Hellas Verona vertrokken Elayis Tavsan zorgde destijds voor de openingstreffer. Ook Bart van Rooij en Youri Baas waren goed voor een doelpunt in Zwolle.

In de strijd voor een plek in de halve finale wordt de ex-profvoetballer van VVV-Venlo bijgestaan door de heer Van Zuilen en de heer Van Dongen, terwijl de heer Hensgens als vierde official fungeert. Vanuit Zeist zullen de heer Van der Laan (VAR) en de heer Kucukerbir (AVAR) assistentie bieden. Om 20:00 wordt er afgetrapt in een uitverkocht Gofferstadion. 

RKC-uit

Aankomende vrijdag is Jeroen Manschot de scheidsrechter van dienst. De 41-jarige arbiter heeft de leiding over RKC-NEC. Eerder dit seizoen floot Manschot twee duels van de thuisploeg. De Waalwijkers verloren van zowel Almere City als Go Ahead Eagles met 1-0.

Manschot was dit seizoen de scheidsrechter tijdens AZ tegen NEC. Aan het einde van dit duel zakte Bas Dost ineens ineen. Een paar maanden na het incident vertelde Manschot over zijn schuldgevoel sinds dat moment. Vrijdagavond zijn de heer Bluemink en de heer De Koning de assistenten van Manschot. Martin Pérez is de vierde man. Serdar Gözübüyük wordt als VAR bijgestaan door de heer Been.

Foto: Rob Koppers