Januari wordt een drukke maand voor NEC. De Nijmeegse club wil de selectie aanzienlijk gaan versterkingen. Dit meldt De Gelderlander. Er is echter nog één sta-in-de-weg, de club wacht nog steeds op overplaatsing naar categorie 2. 

NEC hoopt op korte termijn over te stappen vanuit categorie 1 naar categorie 2 bij de licentiecommissie van de KNVB. Mocht dit gebeuren, dan kan het makkelijker gebruik maken van de financiële middelen van investeerders.

In eerste instantie zou er al in november bericht komen vanuit Zeist. Een woordvoerder van de voetbalbond liet dinsdag echter weten dat licentiecommissie momenteel naar de cijfers van 35 profclubs kijkt. Pas in januari maakt de KNVB de algehele indeling bekend voor alle clubs in de Eredivisie en Jupiler League. Voor die tijd kan de bond wel afzonderlijk met de club communiceren over de uitkomst. Dit is bij NEC nog niet het geval.

De Nijmeegse club hoopt door de mogelijke promotie naar categorie 2 aan de slag te kunnen gaan op de transfermarkt. In de zomer zag NEC veel potentiële nieuwe spelers afhaken vanwege de relatief lage salarisvoorstellen. Met de huidige spelersgroep is het zeer de vraag of de club zich in de Eredivisie kan blijven handhaven. De nieuwe technisch manager, Edwin de Kruijff, zal samen met de scouting dan ook in kaart brengen welke spelers er mogen vertrekken en op welke posities er versterking nodig is.

Foto: Rob Koppers