Bij ESPN-programma De Eretribune waren analisten Kees Kwakman en Mario Been zaterdagavond eensgezind: NEC haalt er te weinig uit op dit moment en een gelijkspel was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het duel. “NEC valt me nog niet mee hoor”, begon Kwakman zijn analyse in de rust met een diepe zucht.

“Ze worden maar twee keer gevaarlijk en dat is via Marquez uit een standaardsituatie.” Kwakman ziet dat het NEC ontbreekt aan verrassing en dynamiek. “Met Proper en Schöne hebben ze twee prima middenvelders, maar ze komen nooit in de zestien van de tegenstander. En Tannane, die geweldige dingen kan met de bal, komt ook alleen maar de bal halen. Alles moet van Tavsan komen”, ziet de analist. “Want die spits valt me ook nog niet mee, jezus”, doelt Kwakman op Nany Dimata. Been valt hem bij. “Dat had ik al gezien”, zegt hij lachend.

Na afloop van de wedstrijd wierp verslaggeefster Aletha Leidelmeijer de vraag op of 1-1 recht deed aan het spelbeeld. In tegenstelling tot trainer Rogier Meijer vonden de analisten aan tafel van wel. “Je verwacht meer van NEC dan van Excelsior. De grootste kans in de tweede helft was echter voor Excelsior met Driouech, maar die werd onterecht afgevlagd voor buitenspel.”

Ondanks dat Been het een verdiend punt vond, was hij wel opgelucht na het vallen van de gelijkmaker. “NEC heeft niet al te veel gecreëerd buiten de goal, dan zou het zonde zijn als je daar niet voor beloond wordt”, zegt de ex-NEC-trainer met een gekleurde bril. Been is verantwoordelijk voor de technische zaken in de RvC van Excelsior.

Foto: Screenshot ESPN De Eretribune