De commentaren in de landelijke media waren niet mals voor Ajax na de 2-2 tegen het Noorse FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. Kees Kwakman keek alvast vooruit naar de wedstrijd tegen NEC van aanstaande zondag.

De Volendammer was in de studio van ESPN vlijmscherp. “Ze hebben nog maar één mogelijkheid (…) en dat is inzakken, zelfs thuis tegen NEC”. De voormalig verdediger annex middenvelder geeft NEC dan ook wel degelijk kans. “Als Ajax op deze manier druk zet… Carlos Forbs snapt er niks van en die andere jongens hebben individueel allemaal geen benul wat ze moeten doen.”

Ook collega Kenneth Perez heeft nog een tip voor Rogier Meijer en zijn staf. “Als je een béétje ploeg tegenkomt, die durft te voetballen, dan ga je eraf. De lat van Ajax ligt gewoon niet zo hoog als waar je deze normaal legt. Nu is het middenmoot van de Eredivisie.”

Eerder dit seizoen kwam Ajax al op bezoek in De Goffert. Toen waren de Amsterdammers met 1-2 te sterk voor NEC. Zondag nemen beide teams het om 14.30 uur tegen elkaar op in de Johan Cruijff ArenA.

Foto: Orange Pictures