Josef Kvida viel vrijdag in bij NEC toen de Nijmegenaren net met tien man kwamen te staan. Als vervanger van Sven Braken leek hij een of zelfs drie punten over de streep te trekken tegen FC Den Bosch, maar het werden er nul. Belangrijk moment was de rode kaart van Joey van den Berg vlak voor rust, in Kvidas ogen onterecht.

“Ongekend”, begon de Tsjech tegen ForzaNEC.nl. “De scheids heeft zo veel fouten gemaakt. Heel jammer. We hebben ervoor gestreden, gaven bijna geen kans weg, maar zij hadden aan het einde het geluk. Als je op 1-2 komt, moet je achterin compact blijven. In de tweede helft deed iedereen zijn best, maar krijgen we twee domme goals tegen.”

Van den Berg moest kort voor de rust bij een Bossche counter achter Sven Blummel aan en de aanvaller ging naar de grond, waarna scheidsrechter Joey Kooij rood gaf aan Van den Berg. “In mijn ogen was het onterecht”, sprak Kvida. “Rens liep er nog naast en zo veel deed Joey helemaal niet. Hoogstens een gele kaart, denk ik.”

Kvida speelt de laatste weken steeds vaker als linksback en niet meer centraal. “Dat is geen probleem. Ik heb bij Almere onder Jack de Gier ook al als linksback gespeeld en heb hem verteld dat ik dat ook kan. Ik ben blij met alle minuten die ik krijg. Dat ik vandaag op de bank begon, vind ik ook niet erg. Je krijgt altijd kansen en ik speel bijna iedere week.”

Foto: Rob Koppers