Josef Kvida was vrijdagavond behoorlijk teleurgesteld door de 1-1 op bezoek bij MVV. NEC gaf de zege in Maastricht uit handen en dat kwam volgens de boomlange Tsjech vooral omdat de Nijmegenaren de kansen zelf niet afmaakten.

"Ik baal hier erg van", zei Kvida tegen ForzaNEC.nl. "We hadden in de tweede helft gewoon de kansen moeten afmaken. En als je de kansen mist, moet je met z’n allen teruglopen en tegenhouden. Dat deden we ook niet. Het is terecht dat het in 1-1 eindigde. MVV kreeg niet veel kansen, maar hoe wij na rust speelden, dat kan niet. We kregen zó veel ruimte, dan moet je het afmaken."

NEC scoorde al na acht minuten via Ferdy Druijf, de topscorer van de Eerste Divisie. "We speelden goed en gingen met een goed gevoel de rust in. Dan is het alleen maar jammer dat we in de tweede helft zo veel minder speelden." De bezoekers leken na rust vaker in te zakken. "We spelen compacter en krijgen daardoor minder goals tegen, maar we moeten er nog wel mee oefenen. Als twee spelers voorin blijven staan, hebben we voor niets een compacte formatie. Dat zag je in de tweede helft."

RKC
NEC wacht nu een tweeluik tegen RKC Waalwijk in de play-offs. "Als we willen promoveren, maakt het niet uit tegen wie we spelen. We moeten op onszelf focussen. RKC is een aardige ploeg, maar met onze kwaliteiten moeten we bij elkaar blijven en nog drie weken knallen. We hebben de play-offs bereikt, iets dat een maand geleden niemand meer had verwacht. We moeten nu volle gas erin gaan en winnen."

Foto: Rob Koppers