Bas Kuipers kon maandagavond beamen dat NEC te slordig was tegen Jong FC Utrecht (0-0). Hij merkt echter wel op dat de groep voor elke wedstrijd gemotiveerd is, ook tegen de op papier mindere tegenstanders.

”Je wilt vandaag gewoon winnen, je doet goed mee in de periode”, begon Kuipers tegen ForzaNEC. ”Alles wees er op om de wedstrijd te gaan winnen, alleen ja 0-0. Ik denk dat we slordig waren af en toe, we langer de bal moesten houden en iets geduldiger moesten zijn om uiteindelijk tot kansen te komen. Dat ging de eerste helft wat minder en de tweede helft kom je ook wel meer tot kansen door counters. Maar dan mis je toch die goal gewoon.”

Anthony Musaba zorgde als invaller voor meer dreiging, maar dat zorgde niet voor een treffer aan Nijmeegse zijde. ”Hij viel goed in, maar het zat net niet mee in de zin of ie er wel of niet in gaat. Dat is kwaliteit, scherpte. Dat is niet te zeggen ”

In de strijd om de periodetitel wacht al snel de volgende tegenstander FC Volendam. ”We gaan daar gewoon hetzelfde in als elke andere wedstrijd. We analyseren te tegenstander en trainen er op. Deze groep is voor elke wedstrijd gemotiveerd, dat was vandaag ook wel weer. Alleen de ene keer gaat het iets moeilijker dan de andere keer. Als je kijkt naar de statistieken dan zie je dat we toch wel veel kansen hebben gecreëerd. Het is jammer dat er niet eentje in ging”, aldus Kuipers.

Foto: Rob Koppers