François Gesthuizen blikte donderdag bij RN7 vooruit op de uitwedstrijd tegen Telstar. Ook keek hij terug op de zeperd tegen Cambuur (0-2).

“Het vertrouwen in de selectie is altijd gekoppeld aan resultaat. We zijn de afgelopen week kritisch geweest op een aantal dingen die zijn gebeurd in de wedstrijd tegen Cambuur, maar met het vertrouwen en de sfeer zit het op dit moment wel goed. De groep wil hard werken, dus dat is geen probleem.”

“Telstar is een lastige ploeg”, vervolgde de trainer. “We hebben het thuis ook erg moeilijk met ze gehad. Ze spelen met vijf verdedigers, dus daar voetbal je heel moeilijk doorheen. Ze hebben natuurlijk ook een hele goeie spits die op dit moment in vorm is (Kharchouch, red.), dus daar zullen we voor op moeten passen.”

“Telstar speelt met twee spitsen, dat betekent dat we achterin een-op-een komen te staan. Hij (Kharchouch, red.) is wel een totaal andere spits dan Robert Mühren. Hij is een balvaste jongen die ook zelf iets kan creëren. Het is dus niet alleen de taak van Kvida en van Eijden om dit op te lossen, we moeten dit met het hele team doen”.

Etien Velikonja is weer terug bij NEC. De spits was afgelopen week in Slovenië om de geboorte van zijn kind mee te maken. “Hij is zaterdag naar Slovenië gegaan en heeft van ons een extra dag vrij gekregen”, vertelde Gesthuizen.

Tot slot ging Gesthuizen nog kort even in op de fysieke gesteldheid van zijn spelers. “We hebben toch wel wat pijntjes. Tom van de Looi (scheenbeen, red.) en Tom Overtoom (hamstring, red.) hebben allebei last van fysieke klachten en Norbert (Alblas red.) is het nog steeds hetzelfde.”

Foto: Rob Koppers