Door de schorsing van Iván Márquez mag Joris Kramer zondag weer in basis starten tegen FC Emmen. De centrumverdediger begon het seizoen voortvarend, maar na zijn blessure in september moet Kramer het voornamelijk doen met invalbeurten. Pas twee keer startte de 26-jarige verdediger in de basis sindsdien.

“Ik kijk er naar uit om weer te mogen spelen, want op de bank zitten is ook geen pretje”, begint Kramer resoluut. “Maar als er iemand wegvalt dan ben ik in ieder geval wel de eerste die in aanmerking komt. Dat probeer ik mezelf dan ook voor te houden. Het hoort er nou eenmaal bij in het voetbal. Nu is het aan mij om mezelf te bewijzen.”

De situatie is niet echt fijn voor de centrale verdediger. Toch bekijkt hij het van een positieve kant. “Je kan er voor jezelf alles uithalen of met de pet naar gooien. Ik doe dat eerste dus ook. Als ik dat blijf doen kan ik mijzelf niks verwijten. De trainer bepaalt ten slotte.” Zo nu en dan zoekt Kramer dan ook één van de trainers op om even een babbeltje te maken. “Ze begrijpen dat het lastig is voor mij. Toen ik geblesseerd ben geraakt hebben de andere centrale verdedigers het goed opgepakt. Dan is er geen reden om direct te wisselen. Qua kwaliteiten doe ik denk zeker niet ten onder voor de rest. Voor een trainer is dat een luxepositie, maar voor mij wat minder.”

Toekomst

Daarom is Kramer maar al te blij dat hij zich zondag, op 1e paasdag, mag laten zien tegen FC Emmen. Een wedstrijd op kunstgras. “Dat komt ons spel wel ten goede”, denkt Kramer. Zijn ploeg speelde dit seizoen drie keer eerder op kunstgras. Het leverde drie zeges op. “Het spel gaat dan sneller. Wij hebben veel spelers die aan de bal het verschil kunnen maken. Dat is dan prettiger op kunstgras.”

Toch zal het begin van de wedstrijd wel even wennen zijn. Kramer speelde namelijk nog nooit samen met Philippe Sandler, op enkele minuten na rust na in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. “Daar hebben we het toevallig samen ook over gehad. Wel leuk om met hem samen een connectie te vormen.“

Vertrek

Ook naar de toekomst kijkend gaat het misschien wel vaker voorkomen dat de twee samen in het hart van de defensie komen te spelen. Márquez vertrekt na dit seizoen namelijk bij de Nijmegenaren. “Het biedt wel kansen voor mij. Al vind ik het wel jammer dat hij weggaat. Ivan is een geweldige jongen en je kan hem er goed bij hebben”, sluit Kramer af met lovende woorden over zijn concurrent.

Foto: Orange Pictures