Gisteren werd de komst van Joris Kramer wereldkundig gemaakt. De komst van de centrale verdediger hing al een tijd in de lucht, maar door een verzekeringskwestie duurde het allemaal wat langer. De verdediger is de afgelopen week voor zichzelf bezig geweest en heeft zijn eigen trainingsprogramma gevolgd. Vandaag mocht Kramer in de wedstrijd tegen de amateurs van NEC al meespelen. “Het is fijn om in zo’n oefenwedstrijd samen te werken en elkaar te leren kennen.”

“Ik ben warm ontvangen hier in Nijmegen. Het is een leuke groep en ik denk dat ik er wel goed in pas”, zo blikt de kersverse aanwinst terug op zijn eerste dagen. Maar wat voor type verdediger is Joris Kramer nou eigenlijk? “Ik ben een stabiele verdediger die zijn mannetje kan uitschakelen. Daarnaast ben ik rustig aan de bal en behoud ik het overzicht.”

Kramer is lang eigendom geweest van AZ, maar tot een echte grote doorbraak in Alkmaar kwam het niet. “Ik ben drie keer verhuurd geweest, dus het was telkens net niet. Ik heb mijn debuut gemaakt bij AZ, maar raakte daarna direct geblesseerd. Na de blessure ben ik gepasseerd en heb ik de keuze gemaakt om elders vlieguren te maken. Die keuze om ergens anders te gaan spelen pakt nu goed uit met een transfer naar NEC.” De verdediger gaf aan graag meer te willen spelen, maar bij AZ leek dit niet te gaan lukken. Kramer had verschillende opties, zo ook Go Ahead Eagles die hem afgelopen seizoen huurde. “Ze wilde me wel graag vastleggen, maar de clubs zijn er onderling niet uitgekomen. Uiteindelijk ben ik nu blij met deze club.”

Wat maakt de verdediger zo blij met de overstap naar Nijmegen? “NEC is een mooie club met grote ambities. Ik heb zelf ook ambities en die passen goed bij een club als NEC. We willen hogerop en een stabiele club worden.” Kramer heeft een mooi lijstje statistieken en staat als verdediger telkens in de top vijf. “Dat zijn mooie cijfers, want als verdediger van een verdedigende club dan weet je dat dat belangrijk kan zijn”, zo sluit Kramer af.

Foto: Rob Koppers