In de Voetbal International seizoensgids voorspellen bekende mensen in de voetballerij jaarlijks wat de eindstand van de Eredivisie gaat worden. Wie wordt er kampioen, wie degradeert er en welk team wordt de grote revelatie van het seizoen? Hoe denken zij dat NEC het dit seizoen gaat doen?

Laten we beginnen met de personen die NEC het laagst plaatsen. Dat zijn Jeroen Elshoff, Valentijn Driessen en Hélène Hendriks. Zij zetten NEC op plek tien. Wytse van der Goot, Kees Jansma en Sjoerd Mossou zien NEC een plaatsje hoger eindigen. De Nijmegenaren worden op de achtste plek, een eventuele play-offs plek, geplaatst door Hugo Borst, Jan-Joost van Gangelen, Willem Vissers en Wilfred Genee. Hans Kraaij jr. en Arno Vermeulen zetten NEC op plek zeven en Freek Jansen ziet NEC zelfs zesde worden.

Goed inkoopbeleid

NEC gaat dus weer meedoen om de play-offs, althans dat voorspellen de meeste deelnemers. Hans Kraaij jr. legt uit waarom hij de Nijmegenaren op plek zeven zet. “Ik verwacht dit seizoen veel van NEC, omdat er goed is ingekocht,” begint de verslaggever van ESPN. “Bram Nuytinck is een afgetrainde jonge god van 30 jaar oud die nog lang niet aan het afbouwen is en gewoon na RSC Anderlecht nog zeven jaar goed in de Serie A heeft gespeeld. Mees Hoedemakers is een uitstekende technische verbindingsspeler met een mooie techniek. Sontje Hansen gaat als vrije vleugelspeler hopelijk zijn grote belofte inlossen en meer goals maken dan in de afgelopen jaren. Lars Olden Larsen schijnt vanaf de linkerflank zeer gretig te zijn om veel in de zestien te komen wanneer NEC aan de rechterkant doorkomt. De nieuwe Japanse spits ken ik uiteraard niet, maar die ‘zit’ op doelpunten maken. Toch zou ik voor de zekerheid nog Bas Dost erbij halen”, geeft Kraaij jr. de club nog wat advies.

Niet alleen van de nieuwelingen in Nijmegen verwacht Kraaij jr. veel. Jasper Cillessen gaat volgens de presentator revanche nemen op zijn tumultueuze slot van het vorige seizoen. Ook dacht de verslaggever nog even terug aan de woorden van Boekhoorn. “Hij zei een jaar geleden dat NEC weer snel mee zou gaan doen in de strijd om Europees voetbal en wat Boekhoorn in zijn hoofd heeft krijg je er niet snel uit!”, besluit Kraaij jr.

Foto: screenshot ESPN