Hans Kraaij jr. doet een transfersuggestie aan NEC voor de spitspositie. Naast Koki Ogawa en Pedro Marques zou hij nog gaan voor echte zekerheid in de voorhoede. Daarbij noemt de verslaggever van ESPN de naam van de momenteel transfervrije Bas Dost.

“De nieuwe Japanse spits ken ik uiteraard niet, maar die ‘zit’ op doelpunten maken. Voor de zekerheid zou ik toch nog Bas Dost erbij halen”, geeft Kraaij jr. advies. De 34-jarige spits is op dit moment clubloos, nadat zijn contract bij FC Utrecht onlangs afliep. Afgelopen seizoen speelde hij 22 wedstrijden waarin hij goed was voor negen goals. Zijn periode in Utrecht bleef beperkt tot één jaar, waardoor hij nu op zoek is naar een nieuwe club.

Dost heeft na zijn jaren in Nederland flink wat ervaring opgedaan in het buitenland bij VfL Wolfsburg, Sporting Lissabon, Eintracht Frankfurt en Club Brugge. Daarnaast speelde hij achttien keer voor het Nederlands elftal. Zijn debuut in Oranje dateert van 28 maart 2015, toen er met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Turkije. Zijn eerste en enige doelpunt maakte hij in een oefeninterland tegen Wales (2-3 winst). In 2018 besloot hij zijn interlandloopbaan te beëindigen.

Foto: Orange Pictures