Rogier Meijer doet het, ondanks de nederlaag tegen RKC afgelopen vrijdag, de laatste tijd erg goed met NEC. De trainer staat inmiddels al een aantal jaar voor de groep in Nijmegen. In het begin van dit seizoen leek het erop dat dit het laatste seizoen onder zijn leiding ging worden, maar nu ziet alles er anders uit.

“Ik ga eind van deze maand met de club in gesprek. Dan zal ik mijn gevoel laten spreken. Ik denk niet dat dit het podium is om dat te doen”, lacht Meijer bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. “Ik wil kijken wat het plan van de club is. Hoe gaan we de zomer door, welke spelers blijven er. Dat soort zaken. Dat gaan we bespreken.”

Vaste tafelgast Hans Kraaij jr. weet wel hoe de club erin staat. “Ik heb met alle drie gesproken. Marcel Boekhoorn, Wilco van Schaik en Carlos Aalbers willen met je door.” Meijer zelf houdt zich nog een beetje op de vlakte over een eventuele contractverlenging. “We zullen het zien.”

Inmiddels is Meijer al vier jaar de hoofdtrainer bij NEC. Daarvoor deelde hij die taak met Adri Bogers en Francois Gesthuizen. Stap voor stap gaat het steeds wat beter met de Nijmegenaren onder zijn leiding. De club promoveerde naar de Eredivisie, handhaafde zich relatief gemakkelijk en speelt dit seizoen mee in de subtop. Daarnaast staat de ploeg van Meijer in de halve finale van de KNVB Beker. Daarin treft het SC Cambuur.

Foto: Orange Pictures