De uitslag van de Klassieker van afgelopen zondag (1-1) is pas net verwerkt of het volgende duel voor Feyenoord staat al voor de deur. In het midweekse programma gaan de Nijmegenaren namelijk richting de Kuip. Een affiche waarvoor Feyenoord-coach Arne Slot een extra groot beroep doet op zijn achterban.

Ook bij Arne Slot zal de Klassieker nog vers in het geheugen zitten. De oefenmeester was na afloop van dat gelijkspel niet geheel tevreden. Hij vond zijn ploeg de bovenliggende partij, maar dat wil niet zeggen dat Feyenoord absoluut had moeten winnen. “De spelers hebben op fysiek vlak goed werk verricht. Het is ons ook gelukt om mee te kunnen in voetballend opzicht. Daar ben ik ontzettend blij mee”, stelt Slot tegenover de clubsite van Feyenoord.

Daarmee is de coach lovend over het verrichte werk, in een wedstrijd waarin de intensiteit hoog lag. Iets wat Rogier Meijer ook is opgevallen bij het bekijken van de wedstrijd. “Na een uur kon Ajax pas onder onze druk uitkomen. Op dat moment weet je dat die gelijkmaker gaat vallen, maar daarna hebben we ons werk weer goed opgepakt”, is Slot lovend richting zijn spelers.

Supporters

Iets waar NEC dit seizoen om bekend staat is de trouwe achterban. De aanhang van de Rotterdamse club wordt ook veelal geroemd, met name door de club zelf. “Onze fans hebben ook een enorme rol gehad in de wedstrijd tegen Ajax. Tegen NEC kunnen ze wederom van groot belang zijn voor ons, wellicht zelfs meer dan tegen Ajax. NEC is namelijk een ploeg die al vaak heeft laten zien dat het moeilijk te verslaan is. Ons doel is om het beter te doen dan de eerste 17 wedstrijden dit seizoen. Daar kunnen we woensdagavond al mee beginnen”, refereert Slot mede aan het gelijkspel (1-1) in Nijmegen eerder dit seizoen.

Nieuweling Neraysho Kasanwirjo kan tegen NEC zijn debuut gaan maken voor Feyenoord. De verdediger kwam begin deze week over van FC Groningen en is speelgerechtigd en inzetbaar. Een extra optie dus voor Slot, die op sterkhouder Gernot Trauner en Trein Troost na over een complete selectie beschikt. Ex-NEC’er Alireza Jahanbakhsh staat waarschijnlijk in de basis.

Vermoedelijke opstelling: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Danilo, Paixão

Foto: Rob Koppers