Na de winst op Jong AZ heeft NEC een week later ook gewonnen van de beloften van Ajax. In een slechte wedstrijd van beide ploegen was een kopbal van Édgar Barreto genoeg voor de overwinning. Dit is de eerste keer dat NEC weet te winnen van Jong Ajax op sportpark De Toekomst.

NEC begon met nagenoeg dezelfde elf als tegen Jong AZ. Jonathan Okita behoudt zijn plaats op het middenveld en door de blessure van Kevin Bukusu staat Terry Lartey Sanniez achterin.

Beide teams begonnen rustig aan het duel. NEC had iets meer van het balbezit, maar op één moment na wist de uitploeg hier niet van te profiteren. Elayis Tavsan kreeg een mooie lange bal van Bart van Rooij, hij kon de bal afleggen op Rangelo Janga maar koos voor eigen succes. Via de benen van keeper Daan Reiziger ging de bal net naast. Hierna was het de beurt aan de beloften van Ajax. Een waarschuwingsschot van Christian Rasmussen ging hard en laag, maar Mattijs Branderhorst zag de bal net naast zijn doel verdwijnen.

Het spel kabbelde ondertussen rustig voort. Het tempo lag bij beide teams erg laag en dit maakte de wedstrijd er natuurlijk niet beter op. Na een foutje in de opbouw van de Amsterdammers kreeg NEC een corner. Tavsan gaf deze goed voor en Barreto werd vrij gelaten door de verdediging van Jong Ajax. Hij kopte de bal tegen de touwen waardoor de Nijmegenaren ondanks een matige eerste helft toch met een voorsprong de kleedkamer konden opzoeken.

Tweede helft

Meteen na de rust kon NEC een grote kans bijschrijven, ook dit keer weer uit een corner. Aanvoerder Cas Odenthal zag zijn kopbal echter gered worden door Reiziger. Ook Jong Ajax kreeg een grote kans, maar Branderhorst hield de bal ternauwernood uit zijn doel. Waar NEC in de eerste helft nog het spel bepaalde, was dit na rust Jong Ajax. Na een uur voetballen maakten zij bijna gelijk. Quinten Timber haalt uit vanaf ver van de goal. Branderhorst heeft er veel moeite mee, maar kan redden. De rebound valt voor de voeten van invaller Arjany Martha maar ook hij vindt de doelman op zijn weg.

Het spel bleef niet om aan te gluren, maar NEC kreeg wel een meevaller. Met nog een kwartier officiële speeltijd te gaan pakte Neraysho Kasanwirjo een rode kaart. Okita had veel ruimte voor hem en zijn tegenstander hield hem dus lichtjes vast. Scheidsrechter Martijn Vos floot voor een vrije trap en gaf de verdediger zijn tweede gele en dus een rode kaart.

Na de rode kaart werd NEC wel weer iets gevaarlijker, maar wist het niks aan de stand te veranderen. NEC mag zich na twee overwinningen op beloftenteams nu opmaken voor twee concurrenten die het misschien ook tegen gaat komen in de play-offs. Maandag 3 mei krijgen de Nijmegenaren NAC Breda op bezoek en vier dagen later speelt NEC uit tegen Go Ahead Eagles. Op 12 mei sluit NEC het reguliere seizoen af met een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

Wedstrijdverloop:
34′ 0-1, Édgar Barreto
64′ Geel, Neraysho Kasanwirjo
66′ Geel, Souffian El Karouani
75′ Rood, Neraysho Kasanwirjo

Opstelling Jong Ajax: Daan Reiziger, Neraysho Kasanwirjo, Youri Regeer, Enric Llansana, Youri Baas (46′ Terrence Douglas), Donny Warmerdam (82′ Anass Salah-Eddine) , Quinten Timber (82′ Giovanni), Kenneth Taylor, Christian Rasmussen (46′ Arjany Martha), Kian Fitz-Jim, Sontje Hansen (70′ Kristian Hlynsson).

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst, Bart van Rooij, Édgar Barreto, Terry Lartey Sanniez, Cas Odenthal, Souffian El Karouani, Javier Vet, Dirk Proper, Jonathan Okita (79′ Thomas Beekman), Elayis Tavsan, Rangelo Janga.

Foto: Orange Pictures