Op woensdag 6 april werd bekend dat Alex Pastoor Excelsior zou verruilen voor NEC en niet veel later koos ook Ryan Koolwijk voor die overstap. Zowel trainer als speler hebben hun draai nog niet gevonden in dienst van de Nijmeegse club, maar eerstgenoemde laat de middenvelder niet vallen: Koolwijk start ook tegen Ajax in de basisopstelling, terwijl Krisztián Vadócz genoegen moet nemen met een plaats op de reservebank.

Koolwijk blikt met VI vooruit naar de ontmoeting van zondagmiddag: ”Ajax is voor mij niet dé wedstrijd van het jaar, maar gewoon een belangrijke wedstrijd. Ik heb wel naar de televisie gekeken woensdag en vond dat ze het tegen Lyon goed hebben gedaan”, refereert de 26-jarige Rotterdammer aan het midweekse Champions League-duel, waarin Ajax doelpuntloos gelijkspeelde. ”Het resultaat was goed, maar ze speelden ook heel behoorlijk.”

De Amsterdammers zijn door de puntendeling zo goed als zeker van plaatsing voor de knock-out-fase van het prestigieuze Europese clubtoernooi. Een landstitel is echter ver weg voor de huidige landskampioen. ”In de competitie doet Ajax het natuurlijk niet zo goed”, vervolgt Koolwijk. ”Ze hebben al best wat punten laten liggen en zullen ook nog wel vermoeid zijn van de wedstrijd tegen Lyon. Daarom zeg ik: We zijn zeker niet kansloos. Maar we zullen duidelijk wel anders moeten spelen dan tegen Roda JC.” In die laatste wedstrijd verloor NEC met 1-2 en Koolwijk leidde het eerste tegendoelpunt in middels dom balverlies.

”We hebben echt al heel wat goede wedstrijden gespeeld, maar hebben ook een paar keer flink pech gehad. En we hebben ook al flink wat blessures gehad. Daardoor hebben we nog niet vaak met hetzelfde elftal kunnen spelen. Hopelijk kunnen we tegen Ajax laten zien wat we kunnen”, besluit de linkspoot.