“Het was een wedstrijd met erg veel strijd en weinig voetbal. We hadden hier drie punten moeten halen. We moeten elke wedstrijd weer tegen een achterstand knokken. Dan maken we 1-1 en krijgen we net voor rust een 100 procent kans op 2-1. Als je die maakt dan krijg je een heel andere wedstrijd.” Zo kijkt Ryan Koolwijk terug op de wedstrijd NEC-FC Utrecht.
Koolwijk had een indrukwekkende week achter rug, nadat supporters de spelersbus hadden opgewacht na het teleurstellende uitduel tegen Roda JC. “De eerste paar dagen na die gebeurtenissen werkte dat flink door in de hele selectie. Iedereen had het er best wel moeilijk mee. Daarna moet je het naast je neerleggen.”
Een concreet gevolg van de verliespartij tegen Roda JC was een veranderde opstelling voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. Meest opvallende wijziging was het passeren van Kalle Johnsson. Tegen FC Utrecht stond Dennis Gentenaar in de goal. Aanvoerder Koolwijk was tevreden over die keuze: “Vandaag is gebleken dat het een goede keuze is geweest om Gentenaar op te stellen.”
Koolwijk is realistisch over de uitslag van de wedstrijd tegen FC Utrecht. “Feitelijk staan we na twee keer drie kwartier alsnog met lege handen. We hebben hard gewerkt, maar we moeten wel de kansen afmaken en niet zo makkelijk de goals tegen krijgen. Vooral de 1-2 vlak voor rust, dat mag niet gebeuren. Dan mag je geen balverlies leiden en niet tegen een counter aanlopen”, oordeelt Koolwijk. “We geven de goals té gemakkelijk weg. Dat blijft het probleem van dit seizoen.”