Het gaat steeds beter met Ryan Koolwijk. De middenvelder van NEC was zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (0-2) een van de beste mannen aan Nijmeegse kant. Door zijn goede optreden van zaterdag is Koolwijk uitgeroepen tot speler van de week in het klassement om de Gelders voetballer van het jaar van Omroep Gelderland. De middenvelder wacht nog steeds op zijn eerste doelpunt in het shirt van NEC.

"Het ging wel lekker en ik zag mijn eerste goal namens NEC er ook in gaan. Maar mijn eerste kans ging binnenkant paal eruit via Gentenaar. En daarna was ik één op één met de keeper en wilde er eigenlijk langs gaan, maar ik hoorde Leroy George naast me zo hard schreeuwen, dat ik hem toch aflegde", aldus Koolwijk.

"Ik weet niet precies weet hoe het onder ons staat, maar ik weet wel dat we moesten winnen om mee te doen om Europees voetbal. We begonnen goed vandaag. Na rust was het wat minder, maar we speelden goed op de nul", vertelt de middenvelder.

Zoals eerder vermeld werd Koolwijk uitgeroepen tot speler van de week door Omroep Gelderland. Met een belangrijke assist waar de 0-1 uit voortkwam en een aantal zinvolle passes was Koolwijk een van de uitblinkers bij de ploeg van Pastoor. Hij kreeg hiervoor de volle vijf punten. Vitesse-spits Wilfried Bony kreeg vier punten en bouwt zijn koppositie in de stand verder uit. Ploeggenoten van Bony, Renato Ibarra en Anthony Annan kregen respectievelijk drie en twee punten. Het laatste punt was voor NEC-doelman Gabor Babos, die wederom bepalend was voor de Nijmegenaren met een aantal fraaie reddingen.