Ryan Koolwijk was na afloop van de gewonnen wedstrijden tegen De Graafschap (2-0) tevreden. Er werden drie punten behaald en NEC staat op de achtste plek op de ranglijst. De play-offs voor Europees voetbal lonkt voor de ploeg van trainer Alex Pastoor. "Het kan raar lopen", lachte Koolwijk.

"In december leek het er niet op, maar als je puur naar de kwaliteit van de groep kijkt dan weet je dat het kan. Het viel allemaal even tegen, maar inmiddels hebben we de draad goed opgepakt en zijn we al zes wedstrijden op rij ongeslagen", zo meldt Koolwijk op de officiële site van NEC.

Vlak voor rust kreeg De Graafschap-middenvelder Lion Kaak een rode kaart voor een overtreding op Koolwijk. Het was een controversiële beslissing van scheidsrechter Bossen. "Eerder in de wedstrijd had je een paar momenten die erg op dit moment leken. Hij nam de bal niet goed aan, waardoor die tussen ons in kwam te liggen. Ik wilde de bal wegschieten, maar hij maakte een bloksliding. Ik zag ‘m aankomen en sprong op, maar hij raakte me – ik heb een wondje op mijn voet – maar ik weet eerlijk gezegd niet of hij ook de bal raakte. Misschien had de scheidsrechter het met geel kunnen afdoen, maar ik ben natuurlijk blij dat ‘ie rood gaf."

NEC leek op basis van het spel in het eerste kwartier een makkelijke middag te krijgen. De ploeg kreeg veel kansen, maar er viel maar één doelpunt. "Dat gevoel hadden we in het veld ook inderdaad. We waren heer en meester, speelden simpel en creëerden volop kansen. Daarna was er even verval, zoals we de laatste weken wel vaker hebben gezien. Waar dat vandaan komt weet ik niet, maar vandaag konden we het in de tweede helft gelukkig wel weer oppakken. Het enige puntje van kritiek is eigenlijk dat we veel vaker hadden moeten scoren vandaag."