NEC verloor zaterdagavond met 2-0 van ADO Den Haag. Al snel kwamen de Nijmegenaren met tien man te staan omdat Kevin Conboy zijn derde rode kaart van het seizoen pakte. Ryan Koolwijk, aanvoerder in de wedstrijd, nam het na afloop op voor de Deen. "Ik ben niet boos. Kevin doet dit ook niet expres“, aldus Koolwijk tegenover Omroep Gelderland.
“Hij ging het duel in om de bal te raken. Volgens mij speelde hij de bal ook. Misschien dat hij ook de speler raakte, maar zijn intentie was goed." Volgens Koolwijk is het toeval dat Conboy al drie keer een rode kaart kreeg. "Dat doe hij echt niet bewust. En zo denkt de hele spelersgroep erover."
Koolwijk vond dat NEC beter ging speler nadat Conboy werd weggestuurd. "We begonnen enorm slap. Toen Kevin werd weggestuurd ging er bij ons een belletje rinkelen. We waren scherper en kregen aardige kansen."
Uiteindelijk verloor NEC toch in Den Haag. "Ik vind dat we kritisch naar de eerste seizoenshelft moeten kijken. Ik ben daar ontevreden over. We hebben zes tot acht punten te weinig gehaald. Na de winter moeten we leren dat we onszelf vaker moeten belonen voor het goede spel."