Ryan Koolwijk staat nog een jaar onder contract bij NEC. De middenvelder werd in de zomer van 2011 voor drie jaar gecontracteerd en kwam over Excelsior. Inmiddels is Koolwijk een dragende speler op het middenveld. Hij heeft het prima naar zijn zin bij NEC, maar toont zich tevens ambitieus.
"Ik heb nog een jaar contract bij NEC. Dus voor clubs is het aantrekkelijk mij deze zomer over te nemen. Ik weet ook dat NEC met mij verder wilt. Ik zal natuurlijk naar hen luisteren. Ook dat blijft een optie, maar is afhankelijk van het aanbod en de toekomstplannen van de club", zegt Koolwijk op de website van Forzasportsgroup.com. "Ik wil mezelf graag blijven doorontwikkelen, als voetballer maar ook zeker als mens."
"Ik zou graag een volgende stap hogerop maken in Nederland of een mooi avontuur aangaan in het buitenland", zegt Koolwijk, die het goed kan vinden met trainer Alex Pastoor. "Ik denk dat we allebei dezelfde visie hebben. Hij is een trainer die graag zijn teams goed voetbal wil laten spelen en ik ben een speler die graag de voetballende oplossing zoekt."