NEC won zondagmiddag met 2-1 van aartsrivaal Vitesse. In de eigen Goffert werd een teamprestatie neergezet. Ryan Koolwijk was centraal op het middenveld erg belangrijk met passes en onderscheppingen.  “We hebben goed gespeeld, zowel als team als individueel. Het is een voldaan gevoel, de punten zijn binnen”, aldus Koolwijk tegenover ForzaNEC.nl.
De voorbereiding op de wedstrijd was niet anders dan anders. “We hebben ons vooraf zeker ingespeeld op hun kwaliteiten, maar dat doen we bij elke tegenstander.” NEC begon meteen fel aan de wedstrijd. “We zetten direct druk op de tegenstander”, vervolgt Koolwijk. “Soms heb je fases dat de tegenstander het zo goed doet en je geen druk op de bal kunt krijgen, dan zak je in. Vandaag was dit vaak niet het geval, we zetten druk en creërden veel kansen. We hebben terecht gewonnen.”
Koolwijk was naast Pálsson op het middenveld erg belangrijk met veel onderscheppingen en samen met de verdediging was hij verantwoordelijk voor de opbouw. “Ik denk dat ik goed heb gespeeld en veel ballen heb veroverd. Ik zou mezelf wel een voldoende geven.” 
De Gelderse derby zorgt altijd weer voor een extra beleving bij de supporters. Een tekort aan sfeer was er zondagmiddag absoluut niet. “De supporters waren fantastisch”, besluit Koolwijk. “Door hun konden we toch een stapje extra maken. Ik denk dat we deze overwinning ook te danken hebben aan onze supporters.”