Na de nederlaag van NEC zaterdagavond tegen sc Heerenveen (2-4) was NEC-middenvelder Ryan Koolwijk erg teleurgesteld. Na 45 minuten gespeeld te hebben leek er met een 2-0 voorsprong niks aan de hand te zijn voor de Nijmegenaren, maar na de thee gaf de ploeg van Pastoor de voorsprong weg. “Het mag na een 2-0 voorsprong nooit meer zo eindigen", aldus Koolwijk op de officiële website van NEC.

Het spel van NEC in de eerste helft was een wereld van verschil met het spel in de tweede helft. "Als je in de eerste helft zo voetbalt, mag je dat nooit meer weggeven. In het veld ging het helemaal mis. Een aantal spelers wilde druk zetten, een aantal juist wat terugzakken. Daardoor werden de ruimtes veel te groot en daar speelde Heerenveen heel goed doorheen.”

Ondanks de nederlaag heeft Koolwijk nog altijd vertrouwen in het behalen van een plaats in de play-offs voor een Europa League-ticket. "In het begin van het seizoen verlies je ook wedstrijden die je had moeten winnen, alleen komt het nu dichter in de buurt van de play-offs. En dan zijn het inderdaad dure punten. Ten eerste omdat je nooit een 2-0 voorsprong weg mag geven en ten tweede omdat je volop verwikkeld ben in de strijd om de play-offs en dan moet je deze overwinning gewoon pakken."