NEC leek te gaan stunten in de Kuip tegen Feyenoord, maar uiteindelijk verloor de ploeg van Rogier Meijer helaas met 5-3. Na de gelijkmaker van Guus Til scoorde de middenvelder zijn tweede van de avond om er 4-3 van te maken, maar Bryan Linssen leek daarvoor een overtreding gemaakt te hebben op Ivan Marquez. Scheidsrechter Joey Kooij werd naar de kant geroepen door de VAR en concludeerde bij ESPN dat hij het goed heeft gedaan door het doelpunt toe te kennen.

“Siemen Mulder (de VAR) kijkt de goal na en ziet daar een overtreding in. Hij zegt tegen mij dat hij wilt dat ik ga kijken, ook gezien de stand. Het is toch een bepalend moment. Er wordt dan gekeken naar Linssen en ik was er redelijk snel uit. Ik zie wat ik ook op het veld zie en dat is schouder tegen schouder dus geen overtreding. Vandaar dat ik niet ingreep, een terecht doelpunt dus.”

“Ik bekijk gewoon de situatie en of er een overtreding is gemaakt en ik denk van niet. Vandaar dat ik het doelpunt goedkeur.” Dat zijn collega Siemen Mulder hem wel naar de kant roept omdat hij als VAR een overtreding heeft gezien, zegt Kooij niet zoveel. “Er is altijd een verschil in interpretatie. Nogmaals, Siemen vindt het een overtreding dus ik ga kijken. Ik ben blij dat ik het nog een keer gezien heb maar ik blijf bij een doelpunt. Ik heb er niet lang hoeven staan volgens mij”, zegt Kooij lachend.

Plaatsing VAR-monitor

De plek in de Kuip waar de VAR-monitor staat was bij Rogier Meijer al een punt van discussie. De monitor staat namelijk voor een volle tribune met schreeuwende Feyenoord-supporters. “Wat doet dat met een scheidsrechter? Uiteraard komt er wat bier over mij heen, daar is de afgelopen tijd ook een aardige discussie over geweest. Nogmaals, ik ben met het moment bezig en heb contact met Siemen. Op dat moment ben ik gefocust. De supporters hebben geen invloed op de beslissing, we kijken er samen naar en bespreken wat we zien. Dan neem ik de beslissing”, sluit Kooij af.

Foto: Rob Koppers