Joey Kooij is zaterdag de scheidsrechter tijdens de wedstrijd tussen PSV en NEC. De 31-jarige floot dit seizoen twee duels in de Eredivisie en daarin liet hij zien de kaarten niet op zak te willen houden.

Kooij floot in speelronde 1 PEC Zwolle tegen Sparta en drie speelrondes later Heracles tegen Excelsior. In die duels gaf hij tien gele kaarten en stuurde hij Excelsior-aanvaller Lazaros Lamprou van het veld na zijn tweede gele kaart. Tot nu toe dit seizoen floot Kooij zes duels in binnen- en buitenland, waarin hij al 19 keer de gele kaart in de lucht moest steken.

In Eindhoven zal Kooij geassisteerd worden door de heer Van Zuilen en De Nas. De heer Martens is de vierde man van dienst. De heer Pérez is aangesteld als VAR en hij zal daarin worden bijgestaan door de heer Steegstra.

Vorig seizoen floot Kooij maar één duel van NEC. In speelronde 28 speelden de Nijmegenaren 0-0 uit bij FC Emmen met Kooij als arbiter. Zaterdagavond zal de scheidsrechter om 20.00 uur fluiten voor het begin van de wedstrijd tussen PSV en NEC.

Foto: Rob Koppers