Er staat veel te veranderen bij NEC nu Ted van Leeuwen is aangetrokken als technisch directeur. Dat verwacht Jan Sommerdijk, verslaggever van Omroep Gelderland. Hij volgt NEC al jaren en kent Van Leeuwen ook al uit zijn tijd bij AGOVV en Vitesse. In de Jarda Podcast gaat hij in op de komst van de td bij NEC.

“Er is een tijdperk beëindigd nu”, vertelde Sommerdijk. “Wilco van Schaik zal zijn handen van het technische gedeelte aftrekken. Dat vindt hij niet leuk, denk ik, want hij deed het met veel plezier. Maar Ted van Leeuwen gaat niet met Van Schaik overleggen over spelers. Hij zal dat in zijn eigen circuit zoeken, vermoed ik. Van Leeuwen is een man die altijd ambitieus is. Hij gaat niet voor de zesde plek. Wat kunnen we verwachten? Houd de tweede elftallen van Spaanse clubs in de gaten, want daar spelen toekomstige NEC’ers, verwacht ik.”

Het is iets waar Van Leeuwen bij onder andere FC Twente om bekend kwam te staan. De td omringt zich ook vaak met bekenden. “Van Leeuwen haalt graag zijn eigen trainer als hij ergens aangesteld wordt. De vraag is of hij niet een andere koers gaat varen en een eigen naam gaat halen. Dan valt al snel de naam van Gonzalo Garcia. Die komt direct in beeld als Van Leeuwen besluit om niet verder te gaan met Meijer. Maar goed, die gesprekken moeten nog plaatsvinden. Fred Rutten? Dat verwacht ik niet. Hij is een goede vriend van Van Leeuwen, maar de Eerste Divisie is niet het niveau dat hij nastreeft. Rutten zal echt alleen nog in een buitenlands avontuur geïnteresseerd zijn.”

In de Jarda Podcast over de aanstelling van Van Leeuwen vertelt Jan Sommerdijk meer over wat voor persoon de nieuwe td is en wat de keuze betekent voor NEC.

Foto: Orange Pictures