De komst van het sfeervak wordt realiteit. Gisteren is het belangrijke criterium van 280 aanmeldingen behaald.
NEC reageert verheugd op de komst van het vak. "We zijn bijzonder verheugd dat het initiatief werkelijkheid gaat worden vanaf seizoen 2011-2012. We zijn er van overtuigd dat dit zal bijdragen aan een verbeterde sfeer in het Goffertstadion", zegt de club op de officiële site. De inschrijving loopt echter door tot vrijdag aanstaande 09.00 uur dus aanmelden voor het vak kan nog steeds.
De huidige seizoenkaarthouders van vak K hebben soms teleurgesteld gereageerd. NEC wil echter benadrukken dat wij er alles aan zullen doen om hen een passend alternatief te bieden op een gelijkwaardige tribune. De huidige seizoenkaarthouders krijgen van NEC in de komende weken een aparte brief om hen te informeren hoe deze procedure kan worden ingezet.   
NEC heeft samen met de supportersverenigingen het initiatief genomen om een sfeervak te creëeren in De Goffert. Het moet de sfeer in het stadion en uiteindelijk de steun naar spelers moeten bevorderen. Legio Noviomagum zal het sfeervak kracht bij zetten door acties in het sfeervak plaats te laten vinden.
De keuze van de plaats van dit vak is gevallen op vak K. Er zal in vak K dan geen sprake meer zijn van vaste nummering van de stoelen. De verwachting is dat er gedurende de wedstrijd gestaan zal gaan worden in het sfeervak. De seizoenkaarthouders van vak K zijn over het sfeervak als eerste geïnformeerd. Voor hen bestaat de mogelijkheid om in het sfeervak plaats te nemen of een andere plaats in het stadion te kiezen.
Aanmelden voor het vak kan via de officiële site van NEC: www.nec-nijmegen.nl.