Lasse Schöne is woensdagmiddag officieel gepresenteerd als speler van NEC. De Deense middenvelder speelt de komende twee seizoenen met rugnummer 20 op zijn rug. Zijn komst staat volgens technisch directeur Ted van Leeuwen symbool voor de nieuwe route die NEC is ingeslagen.

“Normaal gesproken zit ik hier met een of andere tropische aankoop”, vertelt Van Leeuwen, die vaak spelers uit verre oorden haalt. “Maar dit keer is dat anders. We zijn bezig met een metamorfose. We hebben de Keuken Kampioen Divisie van ons afgeschud, het stadion is uitverkocht en seizoenkaarten worden nu tegen woekerprijzen op Marktplaats verkocht. In dat proces past Schöne er uitstekend bij. Ik hoef niet uit te leggen waarom wij Schöne wilden hebben. Hij kent de club, hij kent de stad, maar belangrijker nog, hij kent het niveau waar wij vanaf volgend seizoen op gaan acteren.”

Schöne vertelde dat hij wel een sprongetje van de bank maakte toen Jonathan Okita een kleine drie weken geleden de winnende treffer maakte tegen NAC Breda. Hij is blij om terug te zijn. “Ik zie nog heel veel bekende gezichten hier. Veel mensen achter de schermen ken ik nog goed: de mensen hier op kantoor en die de medische keuring deden, dus dat is mooi om te zien.”

Ook hij zag afgelopen week de video voorbij komen waarin trainer Rogier Meijer aan rood ontsnapte. Hij kan er wel om lachen. “Ik wist dat die vraag zou komen. In het heetst van de strijd gebeurt zoiets wel eens, maar ik heb ook twee seizoenen bij hem samengespeeld bij De Graafschap, dus onze relatie is nog steeds prima.” Ook de seizoensopener in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax, waar hij ook een heldenstatus heeft, kwam ter sprake. “Meteen drie punten dus”, lacht Schöne. “Het is voor mij natuurlijk een erg mooie wedstrijd en ik kijk er zeer zeker naar uit.

Foto: Rob Koppers