NEC gaat binnen twee weken een nieuwe rechtsbuiten aantrekken, nu Alireza Jahanbakhsh naar AZ Alkmaar vertrekt. Dat zegt algemeen directeur Bart van Ingen.

De opbrengst van de transfer van Jahanbakhsh zal worden gebruikt om een nieuwe speler aan te trekken, maar slechts een deel van de opbrengt zal worden geherinvesteerd. "We zitten in categorie 1, dus we kunnen maar een deel van de opbrengst gebruiken voor een transfer, maar we willen snel weer een rechtsbuiten aan de groep toevoegen, met het potentieel van Alireza", aldus algemeen directeur Bart van Ingen na het bekend worden van de transfer. 

Dat de populaire Iranees niet tot in lengte van dagen bij NEC zou blijven, verbaast niemand. "We zijn een ontwikkelingsclub. Als iemand zich heeft ontwikkeld tot een bepaald niveau en hij geeft aan andere ambities te hebben, dan moet je er voor zorgen dat je daar geld voor krijgt en dat je kunt herinvesteren", aldus Van Ingen.

NEC ontving gedurende zijn contract in Nijmegen vier biedingen op Jahanbakhsh. Vorig jaar waren zowel FC Groningen als SC Heerenveen geïnteresseerd in de speler, in de achterliggende maanden brachten Brigthon en uiteindelijk dus AZ Alkmaar een bod uit op de Iranees. Van Ingen vergelijkt het rendement met dat van oud-NEC’er Jasper Cillissen. Zijn carrière verloopt zeer voorspoedig, waardoor NEC bij een volgende transfer ook nog financieel profijt zal hebben van de huidige keeper van Ajax. Gezien zijn talent en de mogelijke groei, ligt dit scenario ook voor Jahanbakhs voor de hand.