Het is nu echt in kannen en kruiken: Erik Falkenburg en Ruud Boymans dragen tot 1 juli 2013 het shirt van NEC. Het tweetal heeft maandagmiddag de medische keuring doorstaan en komt op huurbasis over van AZ. Dit meldt NEC op de officiële website. Het is onbekend of er in de huurovereenkomst een optie tot koop is inbegrepen.
Falkenburg krijgt rugnummer 13 toebedeeld, terwijl Boymans met nummer 26 zal spelen. Falkenburg (24) maakte zijn profdebuut bij Sparta Rotterdam. In het seizoen 2009-2010 speelde hij zich in de kijker bij de Kasteelheren en produceerde hij tien treffers in dertig competitiewedstrijden. Op 1 november 2009 won Sparta thuis van NEC (2-0) en tekende Falkenburg voor beide treffers. De Leidenaar speelde in totaal 24 competitiewedstrijden voor AZ.  
Boymans (23) kwam eerder uit voor Fortuna Sittard en VVV-Venlo. In het seizoen 2010-2011 maakte de spits furore bij de Venlonaren, waarmee hij een transfer naar AZ afdwong. Zijn vertrek naar AZ leidde niet tot een succes. Mede door blessureleed speelde Boymans in twee jaar tijd slechts elf competitiewedstrijden voor AZ. Ook Boymans heeft ervaring met scoren tegen NEC. Op 18 april 2010 versloeg VVV-Venlo  NEC dankzij twee treffers van Boymans.

Technisch directeur Carlos Aalbers liet zondag al weten dat hij verheugd is met beide transfers. “Dit is een mooie dag, vertelde hij tegenover Omroep Gelderland. “Niet alleen omdat we winnen van Groningen, maar ook omdat we ons hebben versterkt met Erik Falkenburg en Ruud Boymans. Het zijn twee spelers die makkelijk een doelpunt maken. Bovendien is Boymans een sterk aanspeelpunt en Falkenburg is een slimme spelers die veel in de "box" komt."