John Goossens staat niet in de basis van NEC in de uitwedstrijd tegen Willem II, komende zondag. De 22-jarige aanvaller maakt pas op de plaats nadat de nieuwe huurling Thomas Chatelle indruk maakte tijdens de training, schrijft Omroep Gelderland. Vorige week stond Goossens nog in de basis tijdens de seizoensopening tegen VVV-Venlo.
Hij bleef toen negentig minuten staan, maar zal zondag niet aan de bak komen tegen de Tilburgers. Chatelle, die vrijdag op de training enkele uitstekende voorzetten gaf, komt in de basis en Leroy George verhuist naar linksvoor. Chatelle werd deze week gehuurd van Anderlecht. Erton Fejzullahu is nog steeds geblesseerd aan zijn lies.
Goossens speelde vorig seizoen 21 keer mee namens NEC, waarvan vijf maal als invaller. Twee dagen geleden was hij nog basisspeler voor Jong Oranje, dat met een enigszins gehavende selectie met 3-0 won van Jong Liechtenstein. Voor Goossens was het zijn eerste optreden voor Nederland sinds tweeënhalf jaar; in februari 2008 beleefde hij een invalbeurt tegen Denemarken.