Bart van Rooij heeft zijn contract bij NEC met twee seizoenen verlengd. De 21-jarige rechtsback sloeg afgelopen zomer nog een aanbod van Ted van Leeuwen af en had lange tijd een aanbieding van Carlos Aalbers op zak, maar geeft kort voor de deadline dan toch het ja-woord aan ‘zijn’ club. Van Rooij ligt nu vast tot de zomer van 2025.

Al in december kreeg Van Rooij van Aalbers het aanbod om langer bij NEC door te gaan. Tegenover De Gelderlander sprak Van Rooij later openlijk zijn twijfels uit en twee weken terug werd ook nog openbaar gemaakt door nota bene algemeen directeur Wilco van Schaik dat FC Utrecht interesse had in diensten van de back. Van Rooij kreeg uiteindelijk een deadline opgelegd van technisch directeur Aalbers en geeft nu twee dagen voor die deadline zijn ja-woord aan de club.

Van Rooij verklaart waarom hij uiteindelijk ervoor gekozen heeft NEC trouw te blijven. “Na goede gesprekken met de club ben ik ervan overtuigd dat bij NEC blijven de juiste keuze is voor mijn ontwikkeling. Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik verschillende opties heb overwogen, evenals ik altijd heb aangegeven dat NEC mijn club is. Ik loop hier al bijna dertien jaar rond en heb de promotie naar de Eredivisie meegemaakt. De komende seizoenen wil ik samen verder groeien”, aldus Van Rooij op de clubwebsite.

Overige spelers

Souffian El Karouani en Iván Márquez hebben net als Van Rooij ook een deadline ontvangen. Hoe het met hun aanbiedingen ervoor staat, is niet duidelijk. Aalbers liet eerder aan deze site weten pas maandag, na de thuiswedstrijd tegen PSV, daarover te willen communiceren.

Van Rooij

Bart van Rooij kwam in de zomer van 2010 in de voetbalacademie van NEC terecht. De rechtsback doorliep de hele jeugdopleiding en kwam in de O19 onder de hoede van Rogier Meijer. Hij trainde geregeld mee met het eerste elftal en mocht in februari 2019 op 17-jarige leeftijd zijn debuut maken tegen Almere City. Onder het trainerstrio met o.a. Meijer brak Van Rooij echt door. Samen met NEC promoveerde hij in 2021 naar de Eredivisie.

Van Rooij speelde 131 officiële wedstrijden voor NEC. Daarin was hij viermaal trefzeker. Een doelpunt dat menig fan zich kan herinneren is ongetwijfeld dat tegen Roda. Kijk en geniet!

Foto’s: Orange Pictures