De 24-jarige Pedro Marques is de nieuwe nummer 9 van NEC. Hij moet de opvolger worden van Ali Akman, die vorig jaar die positie innam. Marques komt over van Sporting Portugal, dat hem vorig jaar verhuurde aan Famalhicão. Bij de Portugese werkgever van Calvin Verdonk kwam hij in elf optredens tot nul treffers.

De Portugees tekent voor drie jaar met de optie voor een vierde seizoen. Hij is geen onbekende in Nederland, want de spits speelde eerder voor FC Dordrecht en FC Den Bosch. Daar overlegt Marques beduidend betere cijfers. In 26-Keuken Kampioen Divisie-duels maakte hij veertien goals, negen keer bereidde hij een doelpunt voor.

Technisch directeur Ted van Leeuwen is blij met zijn komst. “We hadden Pedro Marques al langer op het oog. Toen de afgelopen maand duidelijk werd dat we een kans hadden hem te contracteren, hebben we niet geaarzeld. Pedro kan op veel aanvallende posities terecht. Zoals de meeste Portugese aanvallers is hij technisch goed geschoold, een slimme speler met bovendien een neusje voor de goal. Dat hij het Nederlandse voetbal kent is een voordeel. Al was het alleen maar vanwege het feit dat hij er dolgraag naar terug wilde”, aldus Van Leeuwen tegenover officiële clubwebsite.

Foto: NEC Nijmegen