Zondagavond werd er al gecommuniceerd dat het geschil tussen Jasper Cillessen en Valencia opgelost zou zijn. Dat blijkt, want Jasper Cillessen is maandagmorgen dan toch officieel gepresenteerd als speler van NEC. De 33-jarige doelman tekent een contract tot 2025.

NEC schijnt een bedrag van om en nabij de 1 miljoen over te maken naar de Spanjaarden. Technisch directeur Ted van Leeuwen is trots met de komst van Cillessen. “Jasper is een doelman met exceptionele kwaliteiten, de beste van Nederland. Als je als NEC zijnde zo’n doelman kan binnenhalen moet je nooit twijfelen. Wij waren niet op zoek naar een doelman, maar de doelman vond ons. Mattijs Branderhorst heeft het uitstekend gedaan voor NEC en heeft meer punten voor ons gepakt dan verloren, maar dit was een buitenkans. De wetten van topsport. We zijn blij dat Jasper terug is waar het voor hem begon: NEC”

Natuurlijk is Cillessen ook blij terug te zijn. “Ik ben ontzettend blij om thuis te zijn. De afgelopen tien jaar heb ik prachtige avonturen beleefd en om dan nu terug te keren in Nijmegen is voor mij de kers op de taart. Maar ik ben nog niet klaar. NEC is bezig aan een mooi project en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Met mijn ervaring denk en hoop ik iets toe te kunnen voegen aan de selectie. Het kan voor mij niet snel genoeg beginnen”, aldus Jasper Cillessen.

Foto: Orange Pictures