Ronald Koeman vindt niet dat Jasper Cillessen verantwoordelijk is voor de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk. Hoewel de bondscoach van Oranje erkent dat Cillessen bij één van de vier tegengoals er niet goed uitkwam, is hij van mening dat het te ver gaat dat de Groesbeker een slechte wedstrijd speelde.

De tweede goal van de Fransen zorgde voor veel discussie. De vrije trap van Griezmann viel tussen de keeper en de verdedigers in en Cillessen werkte de bal onhandig tegen Upamecano aan. ”Dat heeft Patrick Lodewijks geanalyseerd en met hem besproken”, aldus Koeman tijdens de persconferentie vandaag. ”Zijn positie was daar iets te ver terug, anders had hij misschien meer kunnen doen. Het blijft wel zo dat dit een geweldige bal was en dat zijn voor keepers altijd moeilijke ballen.”

Valentijn Driessen van de Telegraaf wees eerder naar Cillessen als schuldige en vond dat een andere doelman de kans moest krijgen bij Oranje. De bondscoach was het daar niet mee eens en neemt Cillessen weinig kwalijk. ”Bij de tweede goal had zijn positie iets meer naar voren moeten zijn, dus dat was een twijfeltje. Verder viel hem niets kwalijk te nemen.”

Foto: Orange Pictures