Bondscoach Ronald Koeman heeft zaterdagmiddag bij de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd Nederland-Kroatië uitleg gegeven over de afwezigheid van Jasper Cillessen. De Groesbeekse doelman verdedigde in maart nog het doel voor Nederland tegen Frankrijk en Gibraltar, maar werd niet opgeroepen voor The Final Four van de Nations League.

Koeman was duidelijk: “We hebben voor de Nations League de drie beste keepers geselecteerd.” De bondscoach erkent dat er de laatste jaren veel te doen is over de keepers van het Nederlands Elftal, maar sluit niet uit dat Cillessen er de volgende interlandperiode weer bij zit. “We gaan in het nieuwe seizoen weer kijken”, zegt de bondscoach. “Maar ik heb nu niet voor Jasper gekozen vanwege zijn vorm.”

Cillessen beleefde eind dit seizoen niet zijn beste periode, waarin hij opzichtig in de fout ging in de wedstrijden tegen Vitesse en SC Heerenveen. Verder had de goalie een prima seizoen waarin hij negen keer de ‘nul’ hield. ESPN vond de save op de vrije trap van Fortuna Sittard-spits Burak Yilmaz zijn mooiste redding van het seizoen. Bekijk de redding hier vanaf minuut 4:10.

Foto: Orange Pictures