De KNVB heeft aangegeven het liefst 19 juni weer te beginnen met voetbal. Dat zei de voetbalorganisatie tijdens een conference call waarbij alle BVO-clubs van Nederland aanwezig waren.
 
Dit plan kan alleen doorgaan als het RIVM groen licht geeft. Mocht het RIVM dit idee goedkeuren, mogen de teams halverwege mei weer beginnen met trainen. Dit gebeurt eerst in kleine groepen en zo gaan de teams stapje voor stapje naar een training met de gehele selectie. Mocht het RIVM dit idee afkeuren is het zogenoemde ‘scenario 3’ een optie. Dat betekent dat de competitie wordt stopgezet. Hoe het met de contracten van spelers gaat aflopen is nog onduidelijk, de KNVB wacht nog op een reactie van de UEFA.
 
Wilco van Schaik ziet moeilijkheden met deze speeldata, vertelt hij tegen De Gelderlander. "Het nadeel is dat het effect kan hebben voor de indeling van de play-offs. De kans is dat er minder deelnemers mee mogen doen en/of dat er enkele wedstrijden worden gespeeld, dat heeft niet onze voorkeur", zegt de algemeen directeur. Ook is van Schaik benieuwd hoe de regionale overheden en politie hier naar kijken. "In zomertijden is er weinig bezetting bij de politie. Om alles in te halen moeten twee wedstrijden per week spelen en moeten er genoeg agenten bij kunnen zijn."
 
Foto: Rob Koppers