De KNVB maakte donderdag bekend dat NEC een wijziging krijgt in het speelschema. De wedstrijd van 8 oktober tegen Excelsior gaat een uur later beginnen. Deze stond namelijk gepland om 20:00 uur, maar dat wordt dus 21:00 uur.

Verder maakte de KNVB ook de speeldata en aanvangstijden bekend van speelrondes twaalf, dertien en veertien. Dat zijn de laatste drie speelrondes voordat het WK begint. NEC speelt dan tegen respectievelijk PSV, Cambuur en RKC. Als eerste mag NEC het opnemen tegen de Eindhovenaren. Dat duel zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden op zondag 30 oktober om 14:30 uur. Dit kan echter nog wijzigen mocht het duel van AZ tegen FC Volendam verplaatst worden. Dan zal de aftrap om 16:45 uur zijn.

Een week later, op 4 november, wacht NEC opnieuw een uitduel. Dit keer tegen Cambuur. Deze vindt plaats op vrijdagavond 20:00 uur. Het laatste duel voor het WK is het thuisduel tegen RKC op 13 november. De aftrap zal zijn om 12:15. Na dit duel is het winterstop en speelt NEC pas weer een Eredivisieduel op 8 januari. De tegenstander is dan Ajax.

Foto: Orange Pictures