Aan het einde van afgelopen seizoen bracht de KNVB enkele maatregelen in het leven om incidenten in voetbalstadions te voorkomen. Dit zorgde al snel voor diverse stakingen tijdens wedstrijden. Nu moet een nieuwe regel ervoor zorgen dat er niet zo snel gestaakt gaat worden op de Nederlandse velden.

Met ingang van het nieuwe seizoen wordt er een nieuwe regel ingevoerd. Deze zorgt ervoor dat een incident waarbij er met voorwerpen wordt gegooid niet altijd meer geldt als een stap richting een definitieve staking. De huidige regel was zo dat een wedstrijd werd gestaakt zodra een speler werd geraakt of als er twee keer iets op het veld werd gegooid. Vanaf komend seizoen telt een zogenoemd incident niet mee als de dader direct wordt gepakt en daarna uit het stadion wordt gezet.

NEC had het afgelopen seizoen één keer te maken met een gestaakte wedstrijd. Uit bij FC Groningen kreeg de grensrechter van dienst een bekertje tegen zich aan gegooid net nadat de nieuwe regels in werking waren getreden. Na iets meer dan een kwartier spelen moest scheidsrechter Richard Martens allebei de teams naar binnen halen en werd het duel een paar dagen later in een leeg stadion uitgespeeld.

Foto: Orange Pictures