Nu Jong Ajax – NEC komende maandag wordt overgespeeld is de vraag wat de regels zijn wat betreft de selecties van beide clubs. Navraag bij de KNVB leert dat Jong Ajax en NEC niet met dezelfde elf spelers – buiten Teun Bijleveld natuurlijk – hoeven te starten.

Dat betekent dat Jong Ajax maandag dispensatiespelers van het eerste elftal zou kunnen laten meespelen. Of ze dat doen is de vraag, want Ajax speelt zondag om 16:45 uur tegen PSV en de donderdag erna tegen VVV-Venlo.

Middenvelder Azor Matusiwa was tegen NEC geschorst, maar omdat de wedstrijd moet worden overspeeld, zat hij afgelopen maandag alsnog zijn schorsing uit in de uitwedstrijd tegen Jong FC Den Bosch (2-5). Hij kan in de overspeelwedstrijd dus wel meedoen.

Bijleveld zou dus eigenlijk ook geschorst zijn tegen NEC, maar deed in de eerste wedstrijd mee. "Hij is wel uitgesloten voor de overspeelwedstrijd omdat hij in het eerste duel niet speelgerechtigd was en degene is waardoor de wedstrijd overgespeeld wordt", laat de KNVB weten.

Alle spelers van Jong Ajax en NEC die voor maandag een schorsing oplopen, zijn voor de overspeelwedstrijd ook ‘gewoon’ geschorst. Calvin Verdonk staat bijvoorbeeld op scherp. Als hij vrijdag tegen Helmond Sport een gele kaart pakt, is hij er tegen Jong Ajax niet bij. Als alles goed wordt geteld.