De KNVB gaat onderzoek doen naar de relatie tussen NEC en makelaarsbureau Futuralis. Dat meldt Voetbal International. Futuralis is sinds de zomer van 2014 verantwoordelijk voor het technisch beleid in Nijmegen.

Futuralis wordt geleid door Johan Hansma en Roderick van Kerkhof. Het bedrijf doet de scoutingswerkzaamheden en zijn betrokken bij het transferbeleid. Hansma en Van Kerkhof staan bij de KNVB ingeschreven als spelersmakelaar. Volgens de reglementen is het voor zaakwaarnemers – om belangenverstrengeling te voorkomen – niet toegestaan tevens een functie bij een club te bekleden.

Update 5-11 11:56
De KNVB laat in een reactie aan deze site weten dat de bond alleen onderzoek doet omdat de regels rond intermediairs, oftewel spelersmakelaars, onlangs zijn vernieuwd door de Fifa. “Van een grootschalig onderzoek is geen sprake”, laat een woordvoerder weten.

“Het enige waar we naar kijken is hoe de samenwerking tussen NEC zich verhoudt tot de nieuwe regels rond intermediairs. Volgens de regels mogen intermediairs namelijk geen functie vervullen binnen een club.”

De Fifa veranderde de regels rond intermediairs onlangs. “Zowel de regels rond intermediairs zijn nieuw en de samenwerking tussen Futuralis en NEC is vernieuwend. Daar willen we dus even naar kijken. Vooralsnog is het niet meer dan dat.”

Foto: Rob Koppers