De grasmat in De Goffert was afgelopen seizoen beter dan ooit. In de VVCS Veldencompetitie krijgt het veld van NEC een hoge beoordeling. Alleen het veld van Feyenoord in De Kuip scoorde beter.

Elke week geven de aanvoerders van de uitspelende clubs hun mening over het veld van de thuisclub. Zij beoordelen dit met een getal tussen de 1 (slecht) en de 5 (goed). NEC eindigde afgelopen seizoen op een gedeelde tweede plek met een eindscore van 4,12. Ook PSV kwam op deze beoordeling uit. Feyenoord won voor de tiende keer en deed dat dit keer met een 4,65.

Vorig seizoen eindigde NEC nog op de zesde plaats in van de Veldencompetitie. Toen bleven Ajax, Feyenoord, Sparta, AZ en PSV de Nijmegenaren nog voor. Nu is dat dus alleen Feyenoord. Stadionmanager Theo van Benthum merkte daarin een patroon, zo blijkt uit zijn reactie op het nieuws.

Tekst gaat verder onder het X-bericht.

Kunstgras

De clubs met kunstgras eindigen steevast onderaan in het klassement en dat was ook dit jaar weer het geval. Door de degradatie van FC Volendam en Excelsior, gecombineerd met het feit dat Heracles volgend jaar op gras speelt, betekent dat er volgend seizoen geen kunstgras meer is in de Eredivisie. Vanaf het seizoen 2025/26 is dit ook verboden.

Foto: Orange Pictures