Gerrie Engelen begon dinsdag nietsvermoedend aan zijn werkdag bij KlokGroep. Rond het middaguur hoorde hij dat ‘zijn’ bedrijf de komende twee seizoenen hoofdsponsor is van zijn cluppie NEC. Daarmee kon zijn dag niet meer stuk. We spraken de Beuningenaar na de presentatie van KlokGroep als nieuwe hoofdsponsor.

Gerrie, jij bent vast blij verrast door het nieuws over het hoofdsponsorschap.
“Dit is top, echt waar. Ik werk al 37 jaar bij dit bedrijf. Stiekem hoopte ik al langer dat ze wat meer zouden gaan doen dan alleen de skybox die ze hebben. Maar dit zag ik niet aankomen. Zelfs voor mij. Het is geweldig dat het bedrijf waar ik werk dit gaat doen.”

Wanneer hoorde je het nieuws?
“Rond kwart over 12 pas. Er was een bijeenkomst waar ik ook bij moest zijn. Er werden ‘dingen’ bekendgemaakt. Wist ik veel wat dat was… Vervolgens moest ik naar voren komen en kwam er uit een doos het shirt van NEC met KlokGroep erop. Ik had het shirt als eerste aan en ik mag ‘m houden. Als de selectie rond is, worden er handtekeningen op gezet. Dan hang ik ‘m in de kamer.”

Je was ’s ochtends gewoon aan het werk?
“Zeker, ik heb gewoon klussen gekregen. Ik doe de service en beheer bij KlokGroep. Vroeger werkte ik echt in de bouw, dat was gewoon ‘knots-boem’ productie draaien. Nu handel ik de klachten van mensen af. Lekkages bijvoorbeeld. Ik heb nu de mooiste job in dit bedrijf, vind ik zelf. En dan zijn ze nu ook nog hoofdsponsor van NEC. Kan niet beter.”

Hoe lang kom je al bij NEC?
“Ik kwam als jongen van zestien met mijn zwager met de auto naar het stadion. Kon je gewoon nog ernaast parkeren. Liep je naar binnen, kreeg je in de rust een kaartje en dan kon je er even uit. Er stonden dan nog suppoosten met zo’n pet op, op de Jongensrang. Ik ben ook een tijdje wat minder geweest. Ik trouwde en kreeg kinderen, dan heb je wat minder tijd. Toen de kinderen langzaamaan het huis uitgingen, heb ik weer een seizoenkaart genomen.”

Heb je je seizoenkaart ook al verlengd?
“Ja, maar na RKC-uit zou je dat bijna niet meer doen. Ik was erheen, het was te triest voor woorden. Dat mensen op het veld zo’n prestatie kunnen leveren. De enige kans om nog iets van het seizoen te maken. Om nog iets voor je club en je supporters te betekenen. Die ene wedstrijd. En dan presteer je dit. Een schande. Maar ja, dan mag je verlengen en dan doe je het toch. Het is toch je club. M’n zoon heeft een seizoenkaart, mijn schoondochter, schoonzoon en vrienden. Dan zien we elkaar toch maar weer. Hopen op betere tijden. En die gaan komen, weet ik zeker.”

Er is ondertussen nog geen nieuwe trainer. Heb jij een wens?
“Ik heb liever dat er eerst meer kwaliteit op het veld komt te staan. Dan kun je zelfs met een mindere trainer nog betere prestaties kunnen leveren. Zelfs Louis van Gaal zou het met dat stelletje van vorig jaar het ook niet meteen op de rit krijgen.”