NEC heeft zaterdagavond met klinkende cijfers thuis gewonnen van FC Utrecht. In De Goffert werd het 3-0. Al vroeg in de wedstrijd viel Jasper Cillessen geblesseerd uit en dit betekende het debuut van Robin Roefs. Dirk Proper, Magnus Mattsson en Bas Dost waren de doelpuntenmakers aan Nijmeegse zijde.

Bij NEC mocht Bas Dost voor het eerst in de basis starten. Philippe Sandler en Bram Nuytinck keerden terug in de ploeg van Rogier Meijer. Aan Utrechtse zijde zagen we maar liefst drie oud-NEC’ers terug: Mattijs Branderhorst, Souffian El Karouani en Ole Romeny. Voor Branderhorst was het zijn eerste optreden, eerste doelman Vasilios Barkas was ziek.

In het eerste gedeelte waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd en dat resulteerde in weinig kansen. Na een klein halfuur ging Jasper Cillessen zitten en moest hij het veld verlaten met een vermoedelijke hamstringblessure. De jonge Robin Roefs mocht daardoor zijn debuut maken. Meteen na de keeperswissel was het raak voor de Nijmegenaren: op aangeven van Bas Dost kwam de bal bij Dirk Proper en de middenvelder haalde hard uit: 1-0. NEC bleef in de goede flow want enkele minuten erna was het alweer raak: op aangeven van Bart van Rooij, die de bal teruggelegd kreeg van Sontje Hansen, kon Magnus Mattsson van dichtbij binnen tikken.

Tweede helft

De tweede helft begon voorspoedig voor de thuisploeg. Nadat Rober González werd geraakt in de zestien meter werd de scheidsrechter naar het scherm geroepen door de VAR en legde de scheidsrechter de bal alsnog op de stip. Dost maakte het vervolgens keurig af en hiermee leek de wedstrijd al vroeg te zijn beslist. Roefs was na het derde doelpunt voor NEC belangrijk met een redding na een inzet van Mats Seuntjens, vervolgens ging de bal in de rebound over het doel. Hierna werd NEC een beetje gemakzuchtig en liet het FC Utrecht meer kansen creëren. Echter benutte de Domstedelingen deze niet. De wedstrijd werd rustig uitgevoetbald en er waren geen grote mogelijkheden meer te noteren bij NEC. In de blessuretijd was Roefs nog tweemaal belangrijk met een redding. Met deze overwinning gaat de ploeg van Rogier Meijer met vertrouwen op naar de derby tegen Vitesse volgende week zondag.

In het kort

31′ 1-0, Dirk Proper
34′ 2-0, Magnus Mattsson
53′ 3-0, Bas Dost

Wedstrijdverloop

Geel: Verdonk (NEC), Jensen (FC Utrecht), Van der Maarel (FC Utrecht)

Opstelling NEC: Cillessen (30′ Roefs); Van Rooij, Sandler (71′ Ross), Nuytinck, Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper; Rober (71′ Hoedemakers), Dost (66′ Ogawa), Hansen (66′ Baas).

Opstelling FC Utrecht: Branderhorst; Ter Avest, Flamingo, Van der Maarel (60′ Sagnan), El Karouani; Jensen (60′ Labyad), Bozdogan, Frauler (78′ Ramselaar); Romeny (60′ Azarkan), Seuntjens (60′ Lidberg), Boussaid.

Scheidsrechter: Dennis Higler

Toeschouwers: 12.500

Foto: Rob Koppers