Dominique Kivuvu kreeg zondagavond een SMS van een teamgenoot bij CFR Cluj, Lacina Traoré. "Daarin stond dat de trainer was ontslagen en dat we maandag om 11.00 zouden trainen met een nieuwe coach”, vertelt Kivuvu. Twee dagen voor de eerste wedstrijd van Cluj in de Champions League stond maandag inderdaad niet de Italiaan Andrea Mandorlini, maar de Roemeen Sorin Cartu voor de groep.
Onder leiding van Mandorlini pakte Cluj vorig jaar de dubbel en dit seizoen de Roemeense Supercup. In de competitie waren de resultaten deze jaargang echter teleurstellend. Na de 2-0 nederlaag van vrijdag tegen Rapid Boekarest zakte Cluj naar de twaalfde plaats. Zondag werd Mandorlini ontslagen. "Ik vind het jammer dat de trainer weg is”, aldus Kivuvu tegen SEG. “Hij was de trainer die me heeft gehaald en die me ook vertrouwen heeft gegeven."
"Maar de resultaten waren niet zoals ze behoren te zijn", vervolgt de voormalig middenvelder van NEC. "We hebben te weinig wedstrijden gewonnen. Nu met de nieuwe trainer krijgen we nieuwe kansen. We moeten betere resultaten kunnen halen. De nieuwe trainer communiceert in het Roemeens, maar dat kan ik gelukkig al aardig volgen. Ik spreek Frans en pik het Roemeens daardoor redelijk goed op. Sowieso ken ik de voetbaltermen al. En als ik iets niet begrijp, kan ik het gewoon vragen. Normaal is er ook een tolk aanwezig, alleen vandaag niet."
Kivuvu kwam deze zomer over van NEC en wilde prijzen pakken met zijn nieuwe werkgever. Die wens kwam gelijk uit. Met een doelpunt had hij een aandeel in het veroveren van de Supercup. Daarop volgden mindere resultaten in de competitie. “De resultaten moeten beter worden, maar verder bevalt het me nog goed hier”, aldus Kivuvu. “Al speel ik wel wat minder de laatste tijd. Ik moet onder de nieuwe trainer gewoon blijven bikkelen. Die trainerswissel biedt nieuwe kansen voor iedereen, zeker voor spelers die op de tribune zaten. De concurrentie is groot, want we hebben een selectie van dertig spelers. Iedereen gaat zijn best doen.”
Woensdag wacht onder Cartu een zware test, thuis tegen FC Basel in Groep E van de Champions League. “Ik kijk uit naar mijn eerste wedstrijd in de Champions League”, verklaart Kivuvu. “Het zal moeilijk worden in een groep met naast Basel ook AS Roma en Bayern München. Wel leuk om tegen Bayern te spelen, tegen een bekende trainer als Van Gaal. Met NEC heb ik ook tegen hem gespeeld toen hij trainer van AZ was. Woensdag wordt heel spannend, zeker in de nieuwe situatie met de nieuwe trainer. Het is een erg belangrijk duel en kan een ommekeer voor ons zijn.”
Bron: www.voetbalzone.nl