Dominique Kivuvu speelde vorig seizoen nog op maandagavonden tegen onbekende tegenstanders, maar neem het dit jaar op tegen jongens als Francesco Totti en Thomas Müller. De middenvelder van het Roemeense CFR Cluj heeft nog geen moment spijt gehad van zijn vertrek uit Nederland: “Ik sta hier drie seizoenen onder contract en ik maak enorm veel mee.”
De voormalig NEC-middenvelder speelt met Cluj in de Champions League en treft woensdagavond Bayern München. “Ik heb met NEC in de Europa League gespeeld, maar ik kan je verzekeren dat dit hét podium is”, zegt Kivuvu in AD/Sportwereld. “Tegen AS Roma speelde ik de volledige wedstrijd. Niet slecht voor een speler die vorig seizoen op maandagavonden in Jong NEC speelde.”
De 23-jarige Amsterdammer had het moeilijk in Nijmegen: “Eigenlijk kwam ik zelden aan bod. Trainer Wiljan Vloet was in gesprekken altijd positief over mij, maar ondanks het feit dat ik voor zijn komst altijd speelde, raakte ik uit de gratie. Het zal te maken hebben gehad met het feit dat ik mijn aflopende contract niet wilde verlengen."
Kivuvu werd gehaald onder trainer Andrea Mandorlini, die hem ooit had zien spelen als aanvoerder van Oranje onder 20. "Maar inmiddels is hij ontslagen. Sorin Cartu is nu de coach. Toch heb ik geen moment spijt van mijn transfer. CFR 1907 Cluj is een geweldige club met een hypermodern stadion voor 25.000 toeschouwers. De infrastructuur is in orde, er ligt een vliegveld. En bovendien staat er een talentvol elftal op het veld."
Bron: Voetbalzone.nl