ESPN heeft een documentaire gemaakt over Björn Vleminckx. De Belgische spits werd in het seizoen 2010/11 topscorer van de Eredivisie namens NEC en is, mede daardoor, nog altijd erg geliefd onder de supporters.

Vleminckx kijkt in de documentaire, waarin er ook met Lasse Schöne gesproken wordt, terug op het succesvolle jaar in Nijmegen, waarin hij 23 keer scoorde. In totaal speelde hij 69 duels voor de Nijmegenaren. Daarna vertrok hij naar Club Brugge. Sindsdien kwam het er echter niet meer uit bij de Belg. Via verschillende clubs in Turkije streek hij neer bij Royal Antwerp, maar ook hier kwam hij niet uit de verf.

In 2019 besloot Vleminckx dan ook zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Toch voetbalde de spits nog twee jaar door bij FC Oppuurs. Hij speelde drie interlands voor het Belgische nationale elftal en is momenteel actief als hovenier. In de Jarda Podcast in aanloop naar de derby tegen Vitesse dit seizoen gaf hij aan NEC nog op de voet te volgen en deelde hij complimenten uit aan stadionmanager Theo van Benthum.

De documentaire genaamd ‘Alle ballen op Vleminckx’ is vrijdag 2 juni om 19.30 uur te zien op ESPN.